Friday, January 4, 2013

Rumah Sewa Murah RM250 :)

hi readers . how ya doing . arini i nak cakap pasal rumah sewa yang i duduk sekarang . sebuah rumah berharga RM250 sebulan . rumahnya just nice . boleh dikatakan as my little paradise . ada dua bilik tidur . ada satu bathroom . ada satu toilet . ada satu dapur . tapi hall agak luas memanjang . oke da describe .
i menyewa rumah ni officially on December 1st , 2012 . so sekarang ni da around one month la i menyewa . bagi i , rumah ni oke . murah pon murah . lagipun berdekatan dengan my workplace . berdekatan dengan sekolah , kedai , masjid dan Tanjung Malim .
bagi i , i rase selesa nak duduk sini . kisah bermula apabila i tak dapat transfer ke KL . aritu i apply online nak tukar KL . tapi permohonan i ditolak oleh pihak atasan . huu . so i da fed up and merajuk . maybe from the time being i nak duduk je kat rumah ni sampai i kahwin . sementara nak beli rumah sendiri untuk beberapa tahun lagi , so ingat nak duduk je kat umah ni dulu .
i tanye B , actually die agak berat hati nak duduk sini lepas kahwin nanti . tapi demi i , die terima je . yela , die kat Puchong , i kat Tanjung Malim . guano tu ? oke , tolak tepi dulu cerita tu .
sekarang i menyewa sorang . i tak kisah sebab boleh dikatakan every weekend i selalu balik Teluk Intan umah mak i . so , takde la boring sangat .
pasal rumah ni , i nak duduk lama . thats why i nak rumah ni selesa . i pon bodek la B untuk mengecat dalam rumah ni . just interior je la sebab yang nak duduknye dalam rumah , bukan luar rumah ye dak .
B cakap , rumah ni bukan rumah kita , watpe nak cat ? after i give reason yang i nak duduk rumah ni lama dan i nak selesa , then finally he agreed .
weekend Sabtu n Ahad we all peruntukkan untuk mengecat rumah . kitorang beli barang-barang cat kat Slim River . of course i pilih color favorite i untuk dinding rumah . PINK . yesss . pink color maaa . so we all choose two type of color . konon nak wat combination . huu :)
Soft Pink : RM31 (7 ltr)
Dark Pink : RM45 (7ltr)
Berus dan Roller dan Bekas Cat . semuanya around RM90+ perabis :)

untuk bilik air kitorang tambah beli cat minyak kat pekan Behrang Stesen , RM16 (1ltr) color Biru :)
my B mengecat kat hall , bilik utama , dapur , bathroom n toilet . cuma bilik kedua je yang tak cat . huu . penat owhhh . semuanya demi untuk buat i rase selesa . thanks my B . lebiu sangat taw . hihii .
so , sekarang i dah selesa di dalam rumah yang bercat . sebelum cat , dindingnye berconteng bagai . huu . now da takde itu conteng . only left dinding yang bersih dan bewarna Pink . lalalaa :)
actually untuk rumah sewa ni , i da beli barang kelengkapan rumah sikit-sikit . nanti i review on the next entry update ya . jom layan gambar my B ngecat dinding :)

NOTA : jika sesiapa mahu mencari rumah sewa di Tanjung malim boleh lihat di post ini :)

--> Rumah Sewa Di Taman Bernam Permai, Tanjung Malim :)

Sekian :)






TQ :)

6 comments:

Anonymous said...

salam...sory if disturbing miz narieqa..nk mntk tolng kalo taw mne2 rumh tuk disewa yg brdekatn kt tmpt cik yg murah2..sb sy da bntu sgt ni nk cri rumh sewa brdekatn dgn tg.malim..tq..

Anonymous said...

salam..sy pun tengah nk cari rumah murah sekitar tg.malim..lau ad tau tolong ea hubungi sy..013-4873852-shafinaz

ali naa said...

Sy pun...

Alvin Vin said...

Klu ada bilik sewa tlg bgtau perlu sgt sbb dok merempat dlm keta ja ne 0123617282

Anonymous said...

ada lagi tak rumah sewa yg macam ni? need one desperately pls sms me 0198303578 cj tqvm!

Anonymous said...

ada lagi tak rumah yg mcm Puan? pls sms me 019830578