Sunday, January 6, 2013

DIY - GuestBook Corner Wedding Yang Sangat Simple , Cantik dan Budget :)

hi . arini banyak mase . so nak wat review . 09.12.12 aritu kembar i punya wedding . since he knows nothing about his majlis , so i gigih watkan die punye Guestbook Corner . nowadays kan semua wedding mesti nak include Guesbook Corner right . kalu takde means cam tak lengkap plak majlis tu . hahaa . mandai je . tapi rasenye tu la trend sekarang . bukan susah pon . just cari buku yang kosong , then letak pen colorful . untuk tetamu jemputan make a wish for the newlyweds . yela , ade la kenangan time kita tawen tu kan :)

untuk Ban's wedding , malam before his wedding day , i n my dua orang niece n Shida n Nijam pergilah Giant Teluk Intan . pegi kat bahagian Stationary . finally jumpa gak . ade satu buku tu . depannya kulit tebal . ade gambar kucing comel , ade love timbul . satu set kat dalam tu dapat color pencil . dalamnya helaian kertas-kertas kosong . memang sesuai untuk Guestbook . harga pon murah . tak ingat . tapi around RM20 la jugak . then beli color magic . tak sampai RM10 pon . pastu beli whiteboard . dalam harga around RM15 camtu . dah ade tiga-tiga tu yuolls da boleh buat Guestbook Corner.

sowi korang . i lupe nak tangkap gambar Guestbook Corner tu secara detailed . i kan busy on that day . wuhuu .

pagi tu lega la ada meja lebih . meja tu dah siap ada kain lapik meja warna kuning . korang just letak buku Guestbook tu . pastu letak pen magic colorful dalam gelas kaca yang tinggi . hias sikit dengan teddy bear kecil . pastu letak frame yang ade tulisan "PLEASE SIGN GUESTBOOK HERE" . pastu i letak sekotak Choki Choki . lepas tetamu sign kat Guesbook tu , boleh la diorang dapat Choki Choki tu sebagai habuan . huhuu . depend la kat korang nak kasik apa kat tetamu sebagai habuan . pastu letak la whiteboard , tulis la nama pengantin kat situ.

tak perlu grand pon Guesbook Corner tu . buat simple macam ni pon da cantik . benda senang , kita yang buat dia . bukan dia yang wat kita . hihii .

yang i tunjuk ni memang sesuai untuk b2b yang nak budget . at least duit yang ade tu boleh la buat tambah-tambah untuk kegunaan apa yang perlu pada majlis tu nanti . tak perlu membazir . hihii .

#sorry gambar dapat sikit je kat table Guestbook corner tu . table tu i letak seblah deejay . senang deejay tu tolong promote suruh guest yang datang sign Guestbook tu . huu . gambar i n Shida yang terlebih pulak . hohoo . Shida la yang tolong design n printkan tulisan kat dalam frame tu . frame tu i beli kat IKEA . i kasik frame tu kat die , then malam tu die gigih watkan . theme green + cream . huu . thanks Shida :)

untuk wedding i as a b2b 2013 ni ? i da rancang sesuatu untuk Guestbook Corner i . if nak tau , kena tuuunnngggguuuu . hihii . yang pasti DIY ye . nak budget la katakan :)



4 comments:

CIK PIA said...

kreatif narieqa.. boleh bg Cik Pia idea ni..hehe

nareiQa said...

hihii . idea simple je . bidan terjun untuk wedding kembar i . cik pia boleh je nak guna idea ni . boleh tambah-tambah lagi kat Guestbook Corner tu lagi :)

Anonymous said...

Hello. And Bye.

Anonymous said...

This way the specialists can assess how and when to best have you utilizing shoe lifts

http://bestblogsbrasil.com.br/user/profile/ceciliapha/